Kategorier
Info Omtale

Omtale i Løget By Nyt

Læs denne artikel som blev udgivet og trykt i Løget By Nyt nr 3.

Du kan blandt andet læse mere om tilblivelsen af træværkstedet.

Artiklen blev trykt i Løget By nyt nr 3 for 2020.

Du kan se artiklen gengivet her på siden, eller via dette link, og gå til side 18 i bladet.

Billede af artiklen fra Løget By Nyt nr. 3 (2020)

Artiklens tekst er gengivet her:

ALLE OS LANGS GRØNLANDSVEJEN

ET FRI-RUM
Når man kan lidt af hvert ….

TEKST: MARIE VHITE  
FOTO: MARIE WHITE & BRIAN KRISTENSEN
I denne artikelserie vil vi nogle af de mange forskellige folk der bor her i vores område og langs Grønlandsvejen. Vi skal lære hinanden lidt bedre at kende og høre nogle af de mange ofte meget forskellige historier der ligger bag de ansigter vi møder. Hvem bor hvor og hvorfor, og hvilken rejse har ledt mennesker til at slå sig ned lige netop her.

Denne gang skal vi møde Brian. De af jer der bor og færdes i Løget By har nok allerede lagt mærke til at der er kommet opslag op om et nyt træværksted i området det er Brian der er drivkraften bag dette og udover at være rigtig dygtig til det med træ så har han også en spændende historie.

Brian er oprindeligt fra Vestiyen og en ægte Vejledreng, han husker sin tid som barn og ung i Vejle med glæde. Som ung fik han arbejde ved Persolit der lå på Discovej hvor han fik kendskab til arbejdet med stål og ikke mindst til området.

Da han blev gift i 1988 flyttede ham og
hans kone for første gang ind i en lejlighed I Løget. Som familien blev større til et af rækkehusene og siden til Syrenvej hvor de boede i en årrække.

I mellemtiden var arbejdet blevet til en karriere som Software udvikler ved ”Run-Time” hvor han arbejdede over hele verden bl.a. i tøjindustrien, hvor han var med til at udvikle en af de første bestillingsplatforme som blev brugt i produktionen til indkøbsordre.

Karrieren var skiftet, familien var vokset til mor, far og 4 børn og i 2005 blev huset også skiftet ud med en større model i Tørring. Alt gik så fint lige ind til Brian blev ramt af stress og måtte sygemeldes.

Under sit sygdomsforløb begyndte han at tegne og male som en metode til at skabe ro og det virkede, det var dog desværre ikke nok til at komme på fode igen.

I 2015 blev det konstateret at han havde en alvorlig hjertefejl og måtte igennem flere operationer for at overleve. Dette gav ham noget funktion og liv tilbage, men det ville aldrig blive nok til at komme tilbage på det alm. arbejdsmarked, så i 2019 blev han bevilliget førtidspension.

Det var ikke kun arbejdet der skulle revurderes, bolig og overskuddet til hus og have skulle også gentænkes og familien valgte at sælge huset i Tørring og vende tilbage til Vejle og Løget hvor han nu bor med sin kone Anne-Grethe og deres yngste barn Mathilde på 13 år.

I flytteprocessen havde Brian en masse værktøj og maskiner som han skulle skille sig af med, men fik den ide at donere det til træværkstedet i Løget. Problemet var bare at det ikke fandtes, der var sy værksted, cykelværksted, ler værksted og andre gode ting, men intet træværksted.

Da Brian så anden gang kontaktede dem for at donere sine maskiner og kommenterede på at der “burde være sådan et” gav de ham ret og bad ham være tovholder og da han nu havde tid og mulighed sagde han ja tak. Det hjalp ham også i at udleve en drøm om at genanvende materialer og restaurere gamle møbler, for tingene og miljøets skyld.

Nu bruger Brian sin tid på hvad han kan holde til og nyder når der er overskud til at være på værkstedet, hvor han kommer sammen med foreløbig 5 faste folk, her iblandt Olav Kinch der laver de fine “Nilfisk støvsugerlamper” der bliver udstillet i vinduet.

Hvis du har fået lyst til at møde Brian, så kan du altid kigge forbi i værkstedets åbningstider og evt. tage en nedslidt stol under armen.

Løget By Nyt nr. 3
juni 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *